Riool Vervangen Dongen? Snel en vakkundig opgelost

100% tevredenheidsgarantie, Al 15 jaar actief in de regio!

Rioolverstopping Dongen

Wat veroorzaakt een Rioolverstopping Dongen?
Als het gaat om de goede werking en het onderhoud van onze huizen, zijn er weinig dingen zo hinderlijk als verstopte afvoeren. Klompen zijn omslachtig omdat ze de taken waarvoor we onze gootstenen en douches gebruiken vertragen en ze zijn meestal walgelijk in zowel zicht als geur. Verstopte afvoeren kunnen relatief eenvoudig te repareren zijn, of het kunnen complexe taken zijn die uitgebreide professionele reparaties in het verborgen sanitair vereisen. Deze lijst zal proberen de meest waarschijnlijke boosdoeners te verklaren die verstopte afvoeren veroorzaken.

Wat veroorzaakt een Rioolverstopping Dongen?

Verstopte afvoeren zijn het gevolg van de ophoping van resten van voedsel- of stofdeeltjes in de loop van de tijd. Zodra het residu zich zo vormt dat het stromend water niet meer vrij kan stromen, ontstaat er een verstopping die moet worden verwijderd.

Zeep, shampoo en andere stoffen
Afvoerkanalen zijn ontworpen om water te verwijderen dat niet wordt verbruikt, maar dit betekent ook dat al het andere dat we aan het afvoerwater toevoegen ook door de leiding gaat. Wanneer u uw douche schoonmaakt, heeft u ongetwijfeld zeepresten langs de tegels en randen van het bad opgemerkt, wat betekent dat deze verzameling gedroogde zeep ook langs de leidingen van zowel de badkamer als de keukengootsteen loopt.

Rioolverstopping Dongen? Bel AJ ontstoppingsbedrijf Dongen op 06 819 331 98

U kunt zeep- en shampooresten gemakkelijk uit een douche of bad verwijderen, maar het schoonmaken van de leidingen onder de afvoer is niet iets waar u dagelijks aan denkt. Zeep- en shampooresten vormen zich door het verhoogde gehalte aan vettige stoffen die worden gebruikt om de reinigingsmiddelen te vormen, die in combinatie met minerale en verkalkende afzettingen in water een opeenhoping in de leidingen veroorzaken die na verloop van tijd een verstopping kunnen vormen.

Er kan niet van je worden verwacht dat je afscheid neemt van zeep en shampoo, en wie zou dat in hemelsnaam willen. Daarom kan het periodiek reinigen van badkamer- en keukenleidingen dergelijke verstoppingen gemakkelijk voorkomen.

Haar- en huidcellen
In overeenstemming met het residu dat wordt veroorzaakt door zeep, shampoo, scheerschuim en andere reinigingsmiddelen die de binnenkant van pijpen bekleden, kunnen haar- en huidcellen veel eerder werken om een verstopping te vergroten. Individuele lokken van mensenhaar zijn niet dik, maar na verloop van tijd kunnen de lokken en follikels zich vastklampen aan zeepresten en een bijzonder hardnekkige verstopping veroorzaken.

Rioolverstopping Dongen? Bel AJ ontstoppingsbedrijf Dongen op 06 819 331 98

Opgesloten haar kan soms worden verwijderd door een drainagestaaf te gebruiken om continu het haar uit te vissen dat de verstopping veroorzaakt. Nadat een verstopping is verwijderd, zijn afvoerbeschermers een goed product om op de douche- of gootsteenafvoer te installeren. Deze beschermers bedekken de afvoer met net genoeg speelruimte om stromend water door de afvoer te laten stromen terwijl haar vastzit aan de bovenkant van de beschermer.

Voedsel
De gootsteen streeft ernaar ons leven gemakkelijker te maken, maar het afvoersysteem eronder kan maar zoveel aan. Voedsel is de belangrijkste oorzaak van verstoppingen in de gootsteen, en zelfs als je ernaar streeft om te voorkomen dat voedsel in de afvoer wegloopt, is er echt geen manier om te voorkomen dat deeltjes zich na verloop van tijd ophopen in de leidingen.

Om mogelijke verstopping afvoer Dongen door voedsel te voorkomen, moet u er altijd voor zorgen dat u nooit vet of vettig afval in de gootsteen gooit. Vet plakt aan de bekleding van leidingen en blijft zich ophopen met voedseldeeltjes, wat bijzonder rommelige verstoppingen veroorzaakt. Plak een post-it-briefje boven je gootsteen om jezelf of iemand anders er altijd aan te herinneren om vet in een dikke zak weg te gooien die onmiddellijk naar een buitenbak moet worden gebracht.

De verwijdering van afval is nog problematischer. Hoewel het logisch is om een vuilophaaldienst te gebruiken voor een gemakkelijke en minder rommelige voedselverwijdering, is het slechts een kwestie van tijd voordat het systeem verstopt raakt. De meeste afvalverwerkingsbedrijven kunnen alleen vloeibaar voedsel aan dat geen dikke of belemmerende consistentie heeft. Grote brokken voedsel mogen nooit worden weggegooid en voedsel dat erin wordt gedaan, moet worden gemengd met heet stromend water.

Toiletpapier en babydoekjes
Toiletpapier is de boosdoener voor verstoppingen die door vrijwel iedereen het gemakkelijkst wordt herkend. Toiletpapier valt vaak uiteen door blootstelling aan water, maar het verdwijnt niet helemaal. Het papier wordt afgebroken tot kleinere deeltjes die een verstopping kunnen veroorzaken wanneer het papier samensmelt tot een grote massa.

U kunt soms proberen een verstopping van het toiletpapier te verhelpen door een afvoerstang te gebruiken, hoewel het verstandig is om vast te stellen wat de verstopping veroorzaakt. Als de verstopping inderdaad door papier komt, kan een drainagestaaf de verstopping eruit vissen, maar dit kost veel tijd. Babydoekjes mogen vanwege de dikke behendigheid nooit door het toilet worden gespoeld.

Als verstopping afvoer Dongen van het toiletpapier een terugkerend thema zijn, kunt u altijd een beklede vuilnisbak bij het toilet plaatsen voor het afvoeren van toiletpapier. Dit is misschien niet de meest prettige remedie, maar het voorkomt zeker een verstopping door toiletpapier.

Sediment, vuil en mineralisatie
Vuil, vuil en bezinksel veroorzaken waarschijnlijk verstoppingen in zowel de douche- als de wasmachineafvoer. Hoewel kleine hoeveelheden bezinksel prima zijn voor de meeste afvoeren, is het gemakkelijk om te vergeten om klompjes overtollig vuil van sterk vervuilde kleding te schudden voordat u de kleding in de wasmand.

Rioolverstopping Dongen? Bel AJ ontstoppingsbedrijf Dongen op 06 819 331 98

Direct hulp bij Rioolverstopping Dongen, dag en nacht: 06 819 331 98

Neem nu contact met ons op